Nieuws uit de Maasdorpen

                 Bekijk ook onze website https://fdmaasdorpen.wordpress.com/

 

Dorps(t)huis

 

De Uithof Altforst

Als aan het einde van dit jaar ook Alphen een uitvoeringsplan voor een nieuw dorpshuis heeft, kunnen
we met trots zeggen dat élk dorp in onze gemeente een nieuw of gemoderniseerd dorpshuis heeft. Een
maatschappelijk knooppunt in het dorp, volgens Marieke Witzel (fractievoorzitter FD West Maas & Waal).

lees het complete artikel hier

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

FD Maasdorpen presenteert kandidatenlijst

 

 Groepsfoto strooifolder 2

 

Tot op het allerlaatste moment is FD Maasdorpen bezig geweest met het samenstellen van haar kandidatenlijst. En met succes: er ligt een lijst waar we ontzettend trots op zijn. De kandidaten die toegestemd hebben om FD Maasdorpen te steunen zijn betrokken en bevlogen mensen die midden in onze samenleving staan en hun beste beentje voor willen zetten voor de gemeente, maar vooral voor de dorpen aan de Maas.
Als lijsttrekker voert Trees Boerakker-Hijmans de lijst aan. Deze Maasbommelse vrouw is inmiddels al een aantal jaren actief in de gemeentepolitiek, maar heeft het gevoel daar nog niet klaar mee te zijn. “ Er komen een aantal grote taken naar de gemeenten toe op het gebied van zorg, die heel veel aandacht verdienen”, aldus de verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg)werkzaam in het St. Elisabeth.
Marieke Witzel, de nummer twee op de lijst, heeft de afgelopen periode mogen proeven van de lokale politiek. Dat is goed bevallen en graag zou ze de kennis en ervaring die ze heeft opgedaan in de nieuw
e periode verder willen verdiepen en inzetten voor de gemeenschap
. De Alphense studente politicologie is nauw betrokken bij de sociale kant van het beleid en heeft zich in een korte periode weten op te werken tot plaatsvervangend voorzitter van de ronde tafel gesprekken.
De Appelternse Cees Roffelsen staat op de derde plaats van FD Maasdorpen. Hij is zelfstandig ondernemer en is gastheer van het Mongoolse Ger kamp bij het Megensche veerhuis in ons mooie natuur- en recreatiegebied de Gouden Ham.
Altforst wordt binnen de top tien goed vertegenwoordigd door Maurice de Vaan. Maurice werkt in het dagelijks leven bij een reclamebureau, maar maakt daarnaast graag tijd vrij voor de organisatie van Pinkstervaria in Altforst.
Verder bestaat de top tien uit huidig wethouder Theo Hol, Martijn van Zon, Joanne Strik, Roland van de Heijden, Jan van Lent en Erik Brouwer. Allen mensen die midden in de samenleving staan, met een duidelijke mening en kennis van zaken, die de komende tijd op onze gemeente afkomen. FD Maasdorpen wil zich onder andere inzetten voor het behoud van de oeververbindingen, ontmoetingsplaatsen in ieder dorp en aandacht voor de woningbouw in de kleine kernen. Daarnaast vinden wij dat verenigingen het kloppende hart zijn van onze dorpen en dat daar aandacht voor moet zijn. Ook zijn wij voor het stimuleren van moderne communicatietechnieken voor de Maasdorpen en het buitengebied.